MEDIEHISTORIE: VI VINDER KLOKKEKLAR SEJR OVER TV3!

MEDIEHISTORIE: Mai Manniche, JEWLSCPH vinder klokkeklar sejr over TV3

David mod Goliat. Mai Manniche, JEWLSCPH mod TV3. Præcis som David slår Goliat ? har Mai Manniche, JEWLSCPH nu vundet en klokkeklar sejr over TV3.

Mai Manniche og JEWLSCPH har netop fået medhold i, at TV3 bevidst handlede i strid med god presseskik, da de i efteråret i to afsnit af reality-showet ?Familien fra Bryggen? bevidst løj og frembragte alvorlige og udokumenterede påstande om Mai Manniche, JEWLSCPH. Alene med det formål, at skaffe seere til programmet og dermed øget indtjening.

Mai Manniche, JEWLSCPH tog kampen op og anmeldte Metronomes programmer og TV3 til den britiske tv-myndighed Ofcom (TV3 hører under britisk jurisdiktion).

At klage over tv-programmer til Ofcom er svært og en krævende og langvarig proces. Men nu er dommen faldet efter 8 måneder og den er klokkeklar. For FØRSTE gang i TV3?s historie har modparten vundet.

Ofcom konkluderer:

  • At TV3 ikke formåede at sikre at væsentlige fakta IKKE blev fremlagt, ignorereret eller udeladt i programmerne på en sådan måde, at de var uretfærdige over for Mai Manniche.
  • I betragtning af alvorligheden af de påstande, der blev fremsat i programmerne, har TV3 behandlet Mai Manniche urimeligt ved ikke at sikre, at hun fik mulighed for genmæle.

?Ofcom?s konklusion er en stor sejr og oprejsning for mig og JEWLSCPH. Dette citat i afgørelsen siger desuden ALT: Vi fandt derfor, at inddragelsen af disse påstande i programmerne havde det klare sigte til væsentligt og negativt at påvirke seernes opfattelse af Mai Manniche som forretningskvinde og smykkedesigner.? siger Mai Manniche.

Direktør Vibeke Manniche fortsætter: ?Afgørelsen er samtidig en sejr for alle dem, som TV3 gennem tiden uden tvivl har krænket, men som ikke har orket at skulle gennem en engelsksproget klagevej. Vi har jo allerede haft henvendt os til justitsministeren, og nu fremsender vi også denne afgørelse til ham. Jeg håber, at netop vores sag kan være medvirkende til, at man ændrer reglerne, så andre i lignende situation får mulighed for at klage herhjemme og ikke skal klage på engelsk over et dansk program.?

?TV3, ved CEO Kim Poder,  har fortsat ikke sagt undskyld til os, hvilket selvfølgelig virker tankevækkende taget den alvorlige reprimande de har fået i betragtning. TV3 skal alt i alt lære, hvordan man opfører sig ordentligt og hvad god etik og moral betyder?, slutter Vibeke Manniche.

JEWLSCPH og Mai Manniche agter nu at stævne TV3, Metronome og Cengiz Mads Salvarli for deres stærkt æreskrænkende udtalelser.

Konsekvensen af Ofcoms afgørelse for TV3 er, at de ikke må genudsende programmerne med Mai Manniche og knægter de atter andre mennesker risikerer de sanktioner som inddragelse af sendetilladelse.

Læs hele Ofcoms afgørelse HER.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top