Psoriasis – hvorfor mig? Okay så…

Lad mig slå det helt fast. Jeg kommer ALDRIG til at elske, at jeg har psoriasis. Punktum. Men jeg har lært at leve med sygdommen, acceptere at have en kronisk sygdom og ikke mindst leve rigtig godt med den. Så godt man nu kan;)

Jeg har levet med sygdommen hele mit liv, nogle perioder i svære grad end andre – og det har da også i den grad kostet en del tårer. Hvorfor mig? Hvorfor skal jeg have den sygdom? Spørgsmål jeg igen og igen har stillet mig selv – og fortsat i mørke stunder kan stille mig selv. Men det er som det er og jeg har et ansvar. Et ansvar for at vise andre, at man kan leve rigtig godt og være velbehandlet med psoriasis.

For nogle måneder siden traf jeg en for mig meget stor beslutning. Jeg valgte, at nu måtte jeg være mit ansvar voksen, så frem med mit liv med psoriasis og være med til at gøre en forskel for andre. Jeg havde tidligere kortvarigt fortalt offentligheden om min psoriasis – men det førte til, at jeg følte mig endnu mere syg og endda pludselig blev målskive ift, at det jeg fortalte jeg gjorde for at holde psoriasisen nede, særligt qua kost og motion, det blev jeg pludselig groft kritiseret for at stå frem med. En læge udtalte sig, at det passede ikke. Selvsamme læge, der i dag publicerer artikler hvor hun netop skriver, at kosten gør en forskel. Den lader vi så stå.

Anyways dengang var jeg ikke klar til at stå 100% frem – men her i sensommeren kiggede jeg mig selv dybt i øjnene og sagde – nu er det nu! Jeg blev ambassadør for Psoriasisforeningen og har i efteråret afholdt to meget populære foredrag om mit liv med psoriasis sammen med Psoriasisforeningen – og der kommer flere til foråret.

Som en del af, at være ambassadør bad Psoriasisforeningen mig fortælle hele min historie på godt og ondt – det er der blevet en rigtig god og meget ærlig artikel ud af i det nye nummer af Psoriasisforeningens medlemsblad Hud & Helse – interviewet af Puk Holm Hansen.

I samme blad er min far – Peter Riis Hansen – der er professor og overlæge i hjertekarsygdomme interviewet til en super god artikel, der sætter psoriasis, hjertekarsygdom og inflammation under luppen – og ser på sammenhængen. Et område min far har beskæftiget sig med i mange mange år – og meget interessant. Interviewet er lavet af Puk Holm Hansen.

Læs begge artikler herunder – eller få fat på Hud & Helse via Psoriasisforeningen.

Jeg kendte ikke selv til Hud & Helse før jeg blev medlem af Psoriasisforeningen og blev meget positivt overrasket. Det er er super godt magasin, der udkommer 4 gange årligt og hver gang med et særligt fokus. Dette nummer sætter – udover artiklerne med min far og mig – fokus på empowerment. At vi som patienter skal sætte os ind i vores sygdom, stille krav og dermed blive bedre behandlet. Lige mine ord!

HUSK også at jeg som en del af at være ambassadør for Psoriasisforeningen har lavet kampagnen #SmukMedPsoriasis, hvor 20% af salget af vores MINI TRIPLE LEAVES går til foreningen og deres arbejde. Læs mere HER.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top