Kopi af mine designs

Opdatering 15/9-2020:

Vi har bedt BT ved Kicki Søs Bengtsen dokumentere deres meget grove påstande. Det kan de selvfølgelig ikke. Det er løgn og pure opspind fra Kicki Søs Bengtsens side og dermed tilsidesættes de presseetiske regler, fordi journalisten og BT handler i ond tro.

I skal have tusind tak for alle jeres søde mails og opmuntrende ord. Heldigvis tager mange af jer afstand fra folk som Per Søndergaard fra CHANTI som sælger kopi af andres smykker. Hvilket i øvrigt er ulovligt. Enkelte af jer har også forsøgt at trække METOO kortet ind i sagen. Det er rigtigt, at Per Søndergaard for nogle år siden inviterede mig ud (hvilket ikke blev til noget) og det er måske heller ikke helt ligegyldigt for hans adfærd.

Ordentlighed kommer man længst med her i livet – og det er uordentligt og forkasteligt når man sælger kopier af andres smykker. Længere er den ikke.

 

Opdatering 14/9-2020:

BT bringer her til aften ved Kicki Søs Bengtsen en artikel, som er helt hen i vejret. At Per Søndergaard er besat af mig og mine designs er tydelige og at han bevidst har solgt kopier i nu flere år. Det er så meget åbenlyst, at han ved artiklen indrømmer, at han sælger kopier af vores designs. Herudover lyver BT.

 

Vi har talt med vores leverandør, som var rystet over BT´s henvendelse og flere gange i samtalen med den aggressive journalist understregede, at han sagde det var mine designs. Han har højst sandsynligt sagt “it is Mais designs” og ikke “my designs”. Således er det IKKE korrekt hvad Kicki Søs Bengtsen skriver og vi har selvfølgelig bedt BT om at rette artiklen omgående. Herudover påstår Kicki Søs Bengtsen at vores designs sælges på hans hjemmeside. Det er heller ikke korrekt.

 

Kicki Søs Bengtsen og BT (sammen med Per Søndergaard) lyver ganske enkelt. Længere er den ikke – men det er selvfølgelig en alvorlig sag. Det er så åbenbart vilkårene for os designere, og specielt for mig, at man skal tåle sådan noget svineri. Jeg elsker at designe smykker og arbejde med fantastiske ædelsten. Det er min passion og mit drive og det kan ingen tage fra mig eller kopiere. At jeg overhovedet står i en sådan situation er vanvittigt, men som en kollega en gang sagde til mig ”den dag du bliver kopieret, så ved du, at du har ramt plet”. Hvad angår Chanti er kvaliteten milevidt fra vores og vores ædelsten. De designs de har kopieret fra os adskiller sig da også markant fra resten af deres stil og kvalitetsmæssigt fra vores smykker.

Jeg håber at du som forbruger tager afstand som Chanti, der sælger kopier af andre smykkedesignere.

 

—-

Jeg er ærgerlig over at skulle lave dette blogindlæg, men det er desværre nødvendigt. Vi har i flere år som lille virksomhed måttet leve med, at andre sælger kopier af vores smykker og mine designs. Det er nu to år siden, at vi bad Per Søndergaard fra Chanti om at fjerne nogle kopier fra hans hjemmeside af vores smykker – men det ses, at han fortsat sælger dem. Dermed krænker han vores immaterielle rettigheder. Og han ved det endda.

 

En journalist Kicki Søs Bengtsen fra BT har de seneste dage forsøgt at vinkle historien på hovedet. Det er helt grotesk i en situation som vores (og andre små virksomheder) – hvor vi er den krænkede part! Lad mig slå det meget klart fast – mine designs ER mine designs. BT kan da heller ikke dokumentere, at det IKKE er mine designs. Alle mine designs er lavet med stor kærlighed og jeg er meget stolt af hvert eneste smykke.

 

Sagen om kopiering er selvfølgelig et stort problem for alle designere. Vi så hvor skidt det gik for Ilse Jacobsen, som tabte en sag i Højesteret mod nogle, som havde lavet gummistøvler fuldstændig magen til hendes klassiske gummistøvler. Men dommen lød – en gummistøvle er en gummistøvle. Vi så også Shamballa tabe en lignende sag. Kort sagt – en retssag er både dyr og udfaldet typisk meget usikkert.

 

Hvis du ser nogen, som sælger kopier af vores smykker under andet navn, må du meget gerne sende mig en besked og screenshot – så vil jeg offentliggøre det her. Du må også meget gerne spørge dem om, hvorfor de sælger kopier af andres smykker. Jeg er nok heller ikke den eneste som de kopierer. For nej det er bestemt IKKE i orden og det skal stoppes. Det kan du hjælpe med. Og husk, det er også forbudt at købe en kopi af fx Rolex.

 

Til alle vores glade kunder, som har mange af vores skønne, ægte smykker – tak for jer og tak for jeres loyalitet. Jeg er glad for, at I værdsætter mine designs.

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top