I Krig & Kærlighed

Nogle film er simpelthen bare bedre end andre. Nogle film er helt exceptionelle. Den følelse havde jeg i maven, da jeg i søndags forlod Alsion i Sønderborg, der denne aften havde dannet rammerne om gallapremieren på filmen “I krig & Kærlighed” – instrueret af Kasper Torsting og produceret af Ronnie Fridthjof. To vaskeægte ildsjæle, der har en plan og fuldfører den til topkarakter.  Deres plan var her at lave et episk kærlighedsdrama under Første Verdenskrig – med både et historisk og personligt aspekt. Og det har de gjort til topkarakter.

Filmen havde som sagt gallapremiere i Sønderborg, på 100-års dagen for afslutningen af Første Verdenskrig. Jeg var inviteret til gallapremieren sammen med filmens skuespillere (Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Tom Wlaschiha, Thure Lindhardt, Ulrich Thomsen, Natalie Madueño og Morten Brovn) i Sønderborg, og vi blev fløjet dertil med privatflyver fra Alsie Express t/r København. I sig selv en stor oplevelse og jeg fik fornøjelsen af at sidde sammen med Bent Fabricius-Bjerre. Fantastisk mand! Premieren foregik i Sønderborg, da mange scener var optaget der.

Jeg vidste ikke helt hvad jeg kunne forvente af gallapremieren, for jeg har aldrig været til en sådan af slagsen i Sønderborg. Men hold nu op hvor var der gjort noget ud af det hele. Selv borgmesteren var mødt op – og alle gæsterne havde i den grad taget dresscoden til sig (black tie) og var i deres fineste puds. Jeg ELSKER når man som gæst går all-in – af respekt for arrangementet og fordi livet simpelthen er sjovere når vi gør noget ud af det. Da vi kom ind i selve salen hvor filmen skulle vises, var det til tonerne af et smukt lille orkester. Meget stemningsfyldt. Inden filmen startede fortalte Ronnie Fridthjof om tankerne bag filmen og Sønderborgs borgmester fik også ordet for en stund. Og SÅ kom filmens ene hovedrolle – Rosalinde Mynster – på scenen og sang et helt fantastisk nummer “Sig nærmer tiden”, der satte stemningen for den film vi nu skulle se. Jeg vidste ikke at hun kunne synge, det må man sige hun kan!

Selve filmen handler om Esben Mikkelsen – spillet af Sebastian Jessen – der deserterer fra krigen, for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl efter 3 år. Men alt er ændret i hans fravær… Den charmerende tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar. Esben må sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien. Et sandt drama udspiller sig og livet er på spil. Lykkes det for Esben at redde sin familie – og ham selv? Det må du selv tage i biografen for at se. Filmen har premiere d. 15/11. Jeg kan dog godt afsløre, at jeg selv meget sjældent fælder en tåre – det gjorde jeg til denne film… 

Læs mere om filmen HER.

Med mig til premieren var Gustav – og vi nød sammen hvert et sekund på denne søndag t/r sønderborg.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top