CoRoPå – og året der gik (gak)…

Året der gik. Normalt et udtryk vi bruger i forbindelse med årsskiftet – ser tilbage på “året der gik” på godt og ondt. Ser frem mod det nye, sætter ord på drømme og håb for fremtiden. Vi står ikke i dag over for et årsskifte. Og dog. Det gør vi. Et Corona-årsskifte. Det sidste år har mildest talt været surrealistisk. Jeg havde aldrig troet jeg skulle kalde mig selv for “frihedskæmper” – men det må jeg (og min mor Vibeke Manniche) siges at være. Og det er jeg stolt af.

 

For præcis et år siden lukkede Mette Frederiksen landet – d. 11/3-2020. Eller dvs hun lukkede NÆSTEN landet. D. 11/3 lukkede hun ned for skoler, dagtilbud og institutioner – men “først” d. 17/3 for restauranter, liberale erhverv etc. Samfundet blev lukket for en virus der på ingen måde er alvorligt dødelig. Det var den ikke der – det er den ikke i dag. Tør jeg sige det højt? Ja, og det samme bør du. Nedlukningen var og er helt ude af proportioner – og det baserer jeg ALENE på fakta. Jeg forholder mig til fakta – INTET andet. Hverken konspirationsteorier eller mavefornemmelser (det sidste er tydeligvis det regeringen og SSI arbejder efter – kombineret med angst og frygt).. Jeg forholder mig til FAKTA om virus’ udvikling, dødelighed, forskning etc. Altsammen fakta som min mor fra start har skrevet om på sin blog og på facebook – fakta fakta fakta. Regeringen derimod de har gentagne gange fordrejet sandheden og endda decideret løjet for befolkningen og skabt et vanvittigt frygt og angstnarrativ.

 

Hvordan er det lykkedes regeringen at fastholde det narrativ? Desværre vha medierne, der haft glæde af, at vedligeholde angsten og frygten. Det giver dem nemlig kliks – og derfor har de rigtige eksperter som min mor og andre været totalt censureret. Kun Regeringens såkaldte (korrupte) eksperter har fået taletid. Medierne er nu begyndt så småt at vise, de alvorlige konsekvenser den ekstreme nedlukning har haft, men jeg mener, at medierne, ligesom regeringen, har et meget stort ansvar for den situation vi står i. Et smadret samfund og en folkesundhed der er i frit fald. Alvorligt syge der ikke kommer i behandling, massiv vækst i psykiske sygdomme – jeg kunne blive ved. Altsammen for en virus, der på ingen måde er alvorligt dødelig.

 

Jeg kunne vælge at skrive et langt blogindlæg om, hvor meget jeg hader Regeringen, for ja det gør jeg. Deres såkaldte samfundssind er i min optik det modsatte. Og børnenes minister? Det er da en joke efterhånden, for det er det sidste Mette Frederiksen er!

 

Heldigvis vågner flere og flere op, og jeg modtager dagligt beskeder og får besøg af danskere, der takker mig og min mor for at råbe op. For at få sat proportioner i debatten. Den der skal takkes allermest, er dog uden sammenligning min mor. For hold nu op et arbejde hun lægger for dagen. Hendes daglige opdateringer, blogs etc. Altsammen sideløbende med alle hendes andre gøremål og arbejde. Det er MEGET imponerende og jeg er MEGET stolt af hende – og har ikke et eneste sekund tvivlet på hende. Jeg ved hvor dygtig hun er, hvordan hun gennem de seneste 30 år har arbejdet med folkesundhed og bekæmpelse af virus – og også var en del af SARS-beredskabet. Hun er læge, Ph.D i samfundsmedicin og så er hun mildest talt knivskarp. Til forskel fra Mette Frederiksen.

 

Med det vil jeg “bare” sige, at mit håb for det nye år er, at medierne vil tage fat på de rigtige eksperter, som min mor, og lade hende få taletid. Høre hendes viden og bruge hendes erfaringer til at få landet på rette spor igen. Du kan jo spørge dig selv – hvem vil du gerne have styrer dit fly? Piloten – eller rengøringsdamen. Jeg kender godt mit svar – det samme gør du forhåbentlig også.

 

PS: i året der gik udgav min mor og jeg samtalebogen “CoRoPå” der om noget er højaktuel.

PPS: den smukke buket fik jeg (og min mor fik også en) af min elskede bror David Manniche på Kvindernes Kampdag. Smukt symbol og anerkendelse af, at han har to seje kvinder som mor og søster. For ja vi kæmper og giver aldrig op – det kan du roligt regne med;)

PPPS: I forbindelse med årsdagen for corona, er jeg blevet spurgt af diverse medier om jeg vil deltage i programmer herom. Jeg har takket nej – og holder det til dette blogindlæg.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top