BIRTHDAY BASH / 60 YEARS

D-vitamin alert!

Efteråret er ovre os, og ja gu’ er det smukt når årstiderne skifter og naturen får nye klæder. Meeeen at dagene bliver kortere og at solens stråler er færre, det har en vis betydning for vores helbred, som de færreste er bevidste om. Solens stråler er nemlig den vigtigste kilde til D-vitamin, der dannes i huden når den rammes af solens ultraviolette stråler. Mindre sol er derfor lig med mindre D-vitamin. Og det er ikke godt. For D-vitamin er  vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og for knoglerne og musklerne. Mangel på D-vitamin øger risikoen for knogleskørhed og kan i svære tilfælde give muskelsmerter og svage muskler. Kort sagt – det er vigtigt vi får vores D-vitaminer.

Udover at vi får D-vitamin fra solens stråler, så får vi også D-vitamin fra vores kost, primært fede fisk – og i mindre omfang kød og mælkeprodukter. Da mange af os lever af en alsidig kost – om vi vil det eller ej – så er det de færreste der kan få dækket de manglende D-vitaminer fra kosten, ergo er et kosttilskud nødvendigt, specielt i vinterhalvåret. Jeg tager selv dagligt vitamin D3  fra Berthelsen Naturprodukter / DFI – faktisk hele året, da jeg blankt må erkende, at jeg selv om sommeren ikke er god til at være meget i solen. Så for at være sikker på, at jeg får mine D-vitaminer, så tager jeg et dagligt kosttilskud. Udover at D-vitamin er vigtigt for knogler og muskler, så har de også betydning for at holde min psoriasis nede. Så endnu en grund til, at jeg tager dem hele året.

Et sidste vigtigt aspekt ift D-vitamin er, at hvis du er veganer eller vegetar, så er din risiko for manglende D-vitamin endnu større, da de fleste naturlige kilder til vitaminet er animalske. Derfor er det en glædelig nyhed for alle Jer, at Berthelsen Naturprodukter / DFI netop har lanceret en vegansk vitamin D3. Læs mere HER.

Nååå ja de smukke øreringe på billedet? Det er GEM CLUSTER (5899kr.) i rosa forgyldt sølv med ametyst ædelsten. Perfekte øreringe til efteråret – den rosa forgyldte nuance kombineret med lilla giver nemlig huden en smuk glød. Vitaminerne er vigtige – smykkerne er vigtige;)

ENGLISH

Autumn is over us and yes, it’s beautiful when the seasons changes. But a consequence of the autumn/winter is,  that the days are shorter and that the rays of the sun are fewer. This affects our health in a way which the few are aware of. The sun’s rays are the most important source of vitamin D, which is formed in the skin when touched by the sun’s ultraviolet rays. Therefore, less sun is equal to less vitamin D. And that’s no good. Vitamin D is important for the body’s absorption and calcium conversion and for the bones and muscles. Lack of vitamin D increases the risk of bone loss and may in severe cases cause muscle aches and weak muscles. In short – it is important to get our vitamin D.

In addition to getting vitamin D from the sun’s rays, we also get vitamin D from our diet, mainly fatty fish – and to a lesser extent meat and dairy products. Since many of us live on a versatile diet – if we want it or not – then few of us are getting our missing vitamin D from our diet. Ergo is a dietary supplement, especially in the winter months, necessary. I take myself vitamin D3 from Berthelsen Nature Products / DFI on a daily basis – actually throughout the year, as I’m acknowledging that during the summer I’m not good at being in the sun. So to make sure I get my vitamin D, I take a daily dietary supplement. In addition to vitamin D being important for bones and muscles, they also have an effect on keeping my psoriasis down. So another reason I take them all year long.

One last important aspect with vitamin  D is, that if you are vegan or vegetarian, your risk of missing vitamin D is even greater as most natural sources of vitamin D are animal. Therefore, it’s good news for all of you, that Berthelsen Nature Products / DFI has just launched a vegan vitamin D3. Read more HERE.

Yes, the beautiful earrings in the picture? It’s GEM CLUSTER (804 EURO) in rose gold plated silver with amethyst gemstones. Perfect earrings in the fall – the rosa color combined with purple gives the skin a beautiful glow. Vitamins are important – the jewelry are important;)

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BIRTHDAY BASH / 60 YEARS