Backstage

SEALSKIN PASSION

 

Great Greenland – har du hørt om dem før? Måske, måske ikke. Hvis du ligesom jeg er vild med pels – og går op i, at det pels du bærer, er fra dyr der er behandlet etisk korrekt, så SKAL du kende Great Greenland. For det første fordi de har de smukkeste pelse – se selv herover – og for det andet fordi Great Greenland i den grad går op i, at deres sælskind alene er fra en bæredygtig fangst. Sælfangst har altid været et væsentligt eksistensgrundlag for den grønlandske inuit befolkning, en del af deres overlevelse på de arktiske breddegrader, en grundlæggende del af deres kultur og stolthed som befolkning. De sæler der fanges er en del af de grønlandske bygders og familers overlevelse, det er deres mad. Den indkomst fangerne så får fra at sælge sælskindene, er afgørende for, at de kan forsørge deres familie. Uden den indkomst ville mange ende på støtte fra det offentlige. Det Grønlandske Selvstyre – der ejer Great Greenland – har derfor som deres ypperste formål, at sørge for, at de grønlandske fangere har et arbejde, at de har en indkomst, at de har noget de er stolte over – deres sælfangst og dermed salget af sælskind. Derfor har vi i EU også den såkaldte inuit-undtagelse, der tillader salg af sælskind på det europæiske marked fra inuit områder. Denne undtagelse er netop baseret på, at sælerne ikke alene er fanget for kommercielt salg, men fordi de indgår i en større helhed, med sælen som en del af befolkningens eksistensgrundlag. Den kommercielle fangst, der har været meget omtalt tidligere, kommer primært fra Canada. Skind der fra har været forbudt i EU siden 2010, så dem skal du holde dig fra. Men sælskind fra Great Greenland – dem kan vi alle bære med god samvittighed. Det gør jeg – og jeg er stolt af det.

Deres designs? Jeg ved godt, at mange tænker på sælskindspelse som noget kun en grønlander går med. Men den myte må jeg i den grad aflive. Forleden var jeg nemlig på besøg ude hos Great Greenland – og OMG jeg døde, bare en anelse…. På den gode måde;) De har SÅ mange fantastiske pelse – ikke mindst takket være Jesper Høvring der står bag AW-17 kollektionen. Jeg fik da også investeret i et par skønheder – min favorit er den model jeg bærer på det andet billede – NITTA (natur), der kombinerer sælskind med rulam. SÅ flot – og selv min mor, der ellers mente sæl ikke er for hende, er VILD med den og har ikke fablet om andet siden hun så den forleden;) Den første pels – APRIL – er super rå og cool, lækkert som den kombinerer uld med sæl og er perfekt til et råt hverdagslook. Den tredje pels viser hvad sælskind også kan – bruges til de mest elegante og sofistikerede designs. Her er det modellen  FREJA, der passer perfekt til en festlig lejlighed – som da jeg bar den til et stort ELLE event på den Franske Ambassade forleden. Sidste model er den vi alle tænker på – den varme sag med en stor hætte, her modellen MARION med ræveskind i hættekanten. Super fed og super varm;)

Så ja, sælskindspelse er et hit – på alle måder.

ENGLISH

Great Greenland – have you’ve heard of them before? Maybe, maybe not. But if you’re as crazy about fur as I am, and also very conscious about only wearing fur from animals being treated ethical correct, then you HAVE to know about Great Greenland. First of all because they have the most outstanding furs – just see above pictures – and second of all because all sealskins they’re using are from a sustainable production. Seal hunting has for ages been a very important part of the inuits living in Greenland, they’ve been using everything from the seal to survive, and the sealskin is therefore “just” a bi-product in the seal hunting. Without the seal hunting many of the hunters would loose their income with fatal consequences for them, their family and in the end the society itself. Therefore The Greenland Home Rule Government – owning Great Greenland – has it as their finest task to make sure, that these hunters has a job, and something they are proud of – the seals, the sealskins and in the end the sale of these. Based on this fact we have in EU the so-called “Inuit exception” meaning that all sealskins from Greenland are legal in EU. All others are banned. So sealskin from Great Greenland you can wear with pride – just as me.

Their designs? I know what many of you might think of sealskin as something only a Greenlander would wear. Both I have to tell you, it’s not! A few days ago I visited Great Greenlands showroom – and OMG I died… Just a bit – the good way;) They had SO many amazing furs – not least due to the fact that the designer Jesper Høvring has made several collections for them and used he’s skill for making elegant, yet cool looks. I did also spoil myself with a few styles – my favourite is the model, I’m wearing on the second picture – NITTA. It’s outstanding, and even my mom – who just before said she would never wear sealskin – is SO in love with it. The first fur – APRIL – is uber cool, not how it’s combining wool with sealskin, and perfect for an everyday look. The third fur- FREJA – shows how sealskin can be elegant and adding a luxurious touch for a look – here I was wearing it for an ELLE Magazine event at The French Embassy. The last model – MARION – is the one we’re all think about -the warm style with a big hoodie keeping us warm, combining fox skin with sealskin.

In short? Sealskin is a hit.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar