5* for BEAUTY AND THE BEAST

Going vegan?

dsc_1518-01

koedproduktiondrivhusgassersparet-vand

vegansk

slogan_

#Veganerudfordringen – har du hørt om den? Nu har du! Vi ved det jo alle, at vi skal passe på vores verden, vores dyr og selvfølgelig også hinanden, os selv og vores sundhed. En af tidens allerstørste udfordringer er, at vi spiser alt alt for meget kød. Det er et problem for fremtiden (og nutiden) fordi det både kræver en masse ressourcer at fremstille, men også fordi meget af kødet (mælk, æg etc.) kommer fra dyr, der ikke er behandlet godt. En veganer spiser udelukkende plantebaseret – dvs hverken kød, mælk, æg etc. Kort sagt, en veganer spiser intet der kommer fra noget med øjne – som jeg har lært at se det;) Ift sundheden, så siges det at et øget indtag af vegetarmad nedsætter risikoen for fedme, forhøjet blodtryk, sukkersyge og visse former for kræft. Dejligt!

Om jeg er veganer? Ikke helt, men jeg har sagt ja til at være en del af VeganerUdfordringen og vil derfor fra d. 1 april og i 22 dage forsøge at leve efter veganske kostprincipper. Jeg har meget respekt for de mennesker der kan leve fuldt som veganer – herunder min gode ven Søren Bregendal – for i en verden baseret på, at vi spiser meget kød, så er det selvfølgelig en udfordring at leve 100% plantebaseret i en travl hverdag. Men jeg tager udfordringen op – og vil gøre mit bedste for at leve vegansk i april, og helt sikkert fremover tænke mere i plantebaseret kost.

I øvrigt, har du måske hørt om samme udfordring på internationalt plan (Veganuary) – som bla. Beyoncé, Jay Z og Oprah Winfrey har bakket op om. Ikke dårligt selskab at være i;)

Vil DU også tage udfordringen op, sammen med mig? Så læs mere om Veganerudfordringen HER – hvor du kan tilmelde dig udfordringen og modtage lækre opskrifter, vejledning og masser af inspiration til en grønnere livsstil.

God fornøjelse, jeg glæder mig:)

PS: det hverken koster noget, eller du bliver bedømt på at være med i VeganerUdfordringen – det er kun dig selv der ved hvad du gør/ikke gør – men del gerne et billede på Instagram med #VeganerUdfordringen og opfordr dine venner, familie etc til at være med.

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5* for BEAUTY AND THE BEAST