Rød løber

MERCI

_20160828_123525

_20160828_123500

_20160828_123442

_20160827_191439

FB_IMG_1472380623571

_20160827_212405

FB_IMG_1472380842773

Nogle gange føler jeg mig bare så heldig, at jeg næsten bliver nødt til at knibe mig selv i armen. Sådan havde jeg det i går, da jeg med to af dem jeg elsker allerhøjest – min mor og far – var til middag i de mest fantastiske omgivelser på Den Franske Ambassade, inviteret af den franske ambassadør Francois Zimeray himself. Middagen var en del af den igangværende kunstmesse Chart Art Fair – som jeg ikke har noget specielt forhold til (udover jeg elsker kunst), men det har jeg derimod til den franske ambassadør. Francois er på mange måder et fantastisk og meget inspirerende menneske. Han har nu været ambassadør i Danmark i tre år og har i den grad formået at involvere sit franske bagland i den danske kultur. Ift modescenen har han holdt flere events med spændende franske personer såsom Vanessa Bruno, Nathalie Rykiel og Caroline de Maigret – men også mere slagkraftige debatter med kvinder såsom den danske kvindelige imam Sherin Khankan og franske kvindelige rabbiner Delphine Horveilleur, for hermed at diskutere demokrati, religion og kvinders rettigheder. Førend Francois tiltrådte som ambassadør, var han menneskerettighedsambassadør i Frankrig – og specielt kvinders rettigheder er et væsentligt aspekt i hans virke. TAK for det! I forbindelse med gårdsdagens middag holdte Francois også en meget smuk tale, hvor han slog fast, at terrorfrygten IKKE må få os ned med nakken – og vi skal kæmpe for frihed, lighed, venskab (ikke “broderskab”) og kvinders rettigheder.

En smuk smuk aften – og udover mine forældres gode selskab var vi også i godt selskab med bla. Stasia og Pia Allerslev – samt et hav af spændende mennesker der er involveret i Chart Art Fair.

ENGLISH

Sometimes I just feel so lucky, that I have to think twice and wondering if it’s a dream… I had this feeling yesterday, when attending an amazing dinner at The French Embassy invited by the French Ambassador Francois Zimeray – in the best company with two of the people I love the most: my mom and dad. The dinner was a part of the current Chart Art Fair – which I don’t have any special connection for (apart from loving art) – but I do have a connection with the French Ambassador, an amazing man and great ambassador for engaging French culture with the Danish culture. Francois is a both a lawyer, politician and diplomat – and the last three years he has been the French Ambassador in Denmark, and have for sure taken this role very serious. I’ve attended many interesting events hosted by Francois – from fashion meetings with women as Nathalie Rykiel, Caroline de Maigret and Vanessa Bruno – to debates with the danish female imam Sherin Khankan and the french jewish rabbi Delphine Horveilleur debating female rights and religion. Especially fighting for women rights is a major issue for Francois. THANK YOU! Before becoming ambassador in Denmark, Francois was appointed as the French-ambassador-at-large for Human Rights, and there is no doubt, that this is an ongoing focus for him. Fighting for both human AND hereunder women rights. This was also very clear yesterday, when he had an speech during the dinner. Enhancing the fact that we can NOT be afraid of the terror-aspect, life must go on, and we need to fight for our rights, freedom, fraternity and not less: women rights.

Thank you for an amazing night – being in the best compay with my parents, but also lovely women as Stasia, Pia Allerslev and so many interesting and inspiring people from the art and architectural scene.

MY LOOK

I was going ALL in at the french look – wearing an Sonia Rykiel dress, Christian Louboutin shoes and Chanel bag. Hair and makeup on both me and my mom was made by Denise Hoffman.

MY JEWELLERY

Earrings TRINITY singlecut diamonds + 14K gold + black silver / Necklace HORSES FOR LUCK by Tina Lund og Mai Manniche – singlecut diamonds + 14K gold + black silver / Bracelet PRINCESS II – singlecut diamonds + black silver + 14K gold / Ring CROSS – singlecut diamonds + black silver / Ring BLACK CROSS – singlecut diamonds + black silver

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar