Backstage

FAITH, FEMINISM & FREEDOM?

_20160520_112952

_20160520_112549

_20160520_112418

I min verdensforståelse med demokrati og kvinders rettigheder, er religion et onde på mange måder. Et onde qua de mange religiøse fortolkninger af deres respektive religion på en særdeles kvindeundertrykkende måde. Det gælder islam – men også andre religioner såsom jødedommen.  Derfor var jeg meget spændt på, hvordan den kvindelige franske rabbiner Delphine Horvilleur og den kvindelige danske imam (næsten færdiguddannet)  – eller såkaldt ‘imama’ – Sherin Khankan havde af argumenter da de i går mødtes til et foredrag i Den Sorte Diamant med titlen: FAITH, FEMINISM AND FREEDOM. Foredraget er en del af hele den store Women Deliver konference, der har foregået i København den sidste uge, for netop at sætte fokus på kvinders rettigheder. Vært var den franske ambassadør Francois Zimeray, Den Franske Ambassade og Institut Francais.

Min indgangsvinkel var en nysgerrighed for, hvordan de to kvinder dog mener, at tro, frihed og kvinders rettigheder hænger sammen. Og så endda begge med udgangspunkt i to meget kvindeundertrykkende religioner. Jeg gik ikke fra foredraget og synes bedre om de to religioner, men jeg gik alligevel derfra med en større åbenhed for, at tro KAN forenes med ligestilling. I hvert fald er der ingen tvivl om, at de to meget veluddannede kvinder kæmper for ligestilling indenfor deres religion og kvinders vilkår. Vi kommer næppe til at opleve en verden uden religiøse strømninger, men det ser heller ikke helt sort ud, hvis der er flere kvinder som de to. Der sætter fokus på kvinder, omfortolker de religiøse tekster og viser at kvinder og mænd er lige meget værd. Delphine Horvilleur kom desuden med et tankevækkende eksempel på, hvordan ikke kun religionen har fokuseret på et patriarkalsk hierarki – selv eventyr har gennem historien sat manden over kvinden. Tænk på et af vores mest berømte eventyr – ‘Den lille havfrue’ af H.C. Andersen. Hun lever under overfladen i havets dyb. Da hun endelig kommer op til overfladen, er det på bekostning af, at hun mister sin stemme…. Dermed ikke sagt, at vi skal droppe vores smukke eventyr – men vi skal være bevidste om, i hvor mange sammenhænge den patriarkalske kultur gennemsyrer det hele, og den skal vi bekæmpe. På lige fod med religionernes klamme kvindeundertrykkende hånd.

Læs mere om foredraget HER.

Tak til Den Franske Ambassade og Institut Francais for et spændende og vigtigt foredrag.

MIT LOOK

Ubevidst var jeg trukket i et look, der kan få enhver ortodoks religiøs til at besvime. MEGET lårkort;) Men jeg er vild med det… Og matcher med forgyldte og guldsmykker – uden halskæde pga de store knapper.

ENGLISH

As I see the world – religion is not something promoting democracy and womens rights. Most religions have a very suppressing approach to women, and therefore I was very curious about what yesterdays speakers at the lecture ‘FAITH, FEMINISM AND FREEDOM’ (at The Black Diamond) had as arguments for connecting this. The speakers was Delphine Horvilleur (french female rabb) and Sherin Khankan (Danish imam(a) ‘in process’). The lecture was a part of the big international conference WOMEN DELIVER, which has been taking place in Copenhagen the last couple of days, focusing on womens rights and how we fight for these. Host at the lecture was the French Embassy with ambassador Francois Zimeray and Institut Francais.

The two women and their arguments didn’t change my approach to religion, but clearly we will never see a world without religion. So their focus on fighting for womens rights within their religion, gave me a little hope. They where both clearly very well-educated and focused on, how to beat the patriarchal readings of their religions. Delphine also underlined the fact, that it’s not only religions suppressing women – also beautiful fairytales have a patriarchal approach to the society. Think about one of our most popular fairytales ‘The little mermaid’ – she lives under the water, ‘hidden’ in the depth. When she’s finally coming up and facing the world – she loses her voice…. This doesn’t mean we should throw out these fairytales, but it means, that we have to fight the patriarchal approach to society in religion, but also in so many other places.

Read more about yesterdays lecture HERE.

Thank you for the French Embassy and Institut Francais for hosting this important lecture.

MY LOOK

Without further thoughts I wore a jumpsuit that would make any very religions man/woman passer out;) It was VERY short – but I love it. I matched it with gold-plated silver jewellery – though without a necklace due to the big buttons.

JEWELLERY

Earrings SOLITAIRE gold-plated silver / Bracelet SOLID CUFF gold-plated silver / Ring INITIALS 14 carat gold + brilliantcut diamonds / Ring GOLD CAESAR  18 carat gold / Ring GOLD BUBBLE 18 carat gold

LOOK

Jumpsuit – Pierre Balmain / Tights – Wolford / Flats – Rupert Sanderson / Bag – Chanel

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar