Backstage

Kopi?

_20160407_113719

Se godt på de to vaser til venstre og de samme til højre. Ligner de hinanden? Ja vil de fleste sige… Vasen til højre er designet af den anerkendte keramiker Anne Black – modellen til venstre en som Netto for nylig har kørt kampagne på.

Modellen til venstre har Netto købt via virksomheden RONALD A/S, der med Kenneth Plummer som direktør bla sælger smykker, accessories og living produkter til BESTSELLER og COOP Danmark.  Her til morgen var både Anne Black og Kenneth Plummer i studiet i Go’morgen Danmark til en snak om kopiering og immaterielle rettigheder. Kenneth Plummers forsvar var, at deres solgte vase har 3 og ikke to snore, er større end Anne Blacks og i øvrigt langt billigere…. At den er billigere gjorde ifølge ham at alle kan komme i nærheden af en vase i det design. Det er da også fint, men så lav da eget design, eller endnu bedre lav et designsamarbejde og betal designeren for designet.

Spørgsmålet er selvfølgelig hvad er kopi og hvad er inspiration. Alle bliver selvfølgelig inspireret et sted fra, men når noget ligner hinanden SÅ meget……

Anyways bedøm selv – og STOP med at købe kopivarer,  det er ikke god stil!

Læs mere HER

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar