Backstage Smykkestyling

Fashion Week Day 1 – a FURRY day..

_20160202_081846

_20160202_081908

_20160202_081313

_20160202_081149

_20160202_081222

_20160202_081248

_20160202_082319

Copenhagen Fashion Week er i gang… Officielt er det først fra i morgen, hvor shows og messerne starter – men allerede i går startede ugen med flere modeuge-events. Jeg var inviteret til et helt særligt og meget eksklusivt af slagsen. Nemlig preview af Birger Christensens AW-16 kollektion, der vises til et storslået show på D’angleterre torsdag. Til eventet fortalte direktør Henrik Spandet-Møller om Birger Christensens kendetegn, deres lækre kvalitet og ikke mindst den nye -yngre og trendy – tilgang til pels som modehuset nu viser. Kreativ Direktør Michael Kristensen fortalte om tankerne bag AW-16 kollektionen – i selskab med chef-bundtmager Karin Køhler. Michael og Karin har i samarbejde skabt den nye kollektion med udgangspunkt i de lækreste (bæredygtige) kvaliteter og designs, der i den grad gør pels mere ungt og anvendeligt – samtidig med, at det emmer af stil, rigtig god stil. Vi fik lov at se et par af pelsene, der vises på showet torsdag.  Pels der bla. kombineres med neopren, farves i særlige farver, unikke mønstre, vendbare etc. Og HOLD NU OP det vi fik fortalt og fik lov at se tegner godt. MEGET lækre pelse i designs med kant. Designs der viser, at pelse skal bruges og kan være både glamourøse og rock’n’roll. Præcis som jeg selv elsker pels. Pels skal bruges til både hverdag og fest – og samme pels kan være glamourøs til en aftenkjole og cool til et par læderleggings. Det handler ‘bare’ om stylingen – præcis som med smykker 😉 Udover der i AW-16 kollektionen er et hav af lækre pelse (jakker etc) til rigtig gode priser. Så er der også en helt ny accessories kollektion, der er med til at gøre pels ENDNU mere anvendeligt og for enhver pengepung. Tænk et lækkert pelstørklæde til en cool læderjakke og boots?  Love it!

Bæredygtige pelse? Ja du hørte rigtigt. Et væsentligt led i bæredygtighed ift pels er, at dyrene behandles godt. Når man som Birger Christensen indkøber AL pels fra Kopenhagen Fur, så er der sikkerhed for dette. Dyrene behandles godt, pelsene behandles og farves under de mindst forurenende forhold etc. Derudover er det at bære pels også et bæredygtigt statement i sig selv i og med, at en pels kan bruges i mange mange år og dermed ikke bidrager til ‘køb-og-smidvæk’-kulturen. Som Michael Kristensen sagde er et kodeord for pels, at det er ‘unseasonal ‘ – dvs både skal pels kunne bruges en varm sommerdag og på en kold vinterdag. Og det skal kunne bruges sæson efter sæson….

Med til dette eksklusive event var flere andre bloggere, bla smukke Sandra Willer (læs hendes blog HER) der på et af billederne, får lov at prøve en af showpelsene. Lucky girl 😉 Skønne dejlige Lotte Freddie – Danmarks dygtigste modejournalist og stilikon – kiggede også forbi.

Tak til Birger Christensen for denne dejlige aften – jeg glæder mig FOR VILDT til showtime på torsdag.

ENGLISH

Copenhagen Fashion Week is ON! Officially shows and fairs starts tomorrow – but already yesterday the week was kickstarted with a bunch of events.  I was invited for a very exclusive one – a private preview of Birger Christensens AW-16 fur collection. At the event CEO Henrik Spandet-Møller told the story of Birger Christensen – their quality and their visions for making fur more ‘young and trendy’ with the new AW-16 collection. The duo behind the AW-16 collection – Creative Director Michael Kristensen and Chief Pattern Cutter Karin Køhler told us about both designs and the craftmanship. What we where told and saw looked amazing. The new collection shows that fur can be both glamorous and rock’n’roll with exiting combinations of fur and neoprene, leather, unique colours and patterns. Designs which is both trendy, and still so stylish. The new collection is made in more affordable pricelevels, and then there is also a new accessories collection making fur even more wearable. Imagine a look with a leatherjacket, boots and a fur-scarve? Love it!

An important vision of all furs from Birger Christensen has always been sustainability. Therefore this is of course also a very important part of the new AW16 collection. One aspect of this is, that Birger Christensen only use fur from Kopenhagen Fur, known worldwide for their highest qualities, animal care and their way of treating the furs making as less pollution as possible. Another sustainability aspect is based on the keyword Michael Kristensen referred to for the new collection: ‘unseasonal’. This means that fur should both be used summer and winter – and season after season. Meaning it’s not something we buy today and throw away tomorrow…

At the event was several other bloggers – among them beautiful Sandra Willer (read her blog HERE). At one of the pictures she’s being fitted in one of the new furs – lucky girl;) Lotte Freddie – Denmarks best fashionjournalist and styleicon – popped also by the event.

THANK YOU Birger Christensen for starting my Fashion Week in such a good way. I can’t wait for showtime at D’angleterre thursday.

JEWELLERY

Earrings MIDNIGHT/SHORT 14k gold + brilliantcut diamonds / Necklace INITIALS 14k gold + brilliantcut diamonds / Ring INITIALS 14k gold + brilliantcut diamonds / Ring CAESAR GOLD 18k gold / Bracelet INITIALS 14k gold + brilliantcut diamonds.

LOOK

Jacket + Skirt – Pierre Balmain / Top + tights – Wolford / Boots – Lanvin / Clutch SaintLaurent

HAIR & MAKE-UP: Malene Windekilde / The Powderroom CPH

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar