Backstage Smykkestyling

New year – and what I’ve learned in 2015

bilz8curbDrq8gnZnE4dm329AhF8XkCw8idGRzUR1EE

_20151229_071340

Om lidt skriver vi 2016 i kalenderen – og som altid glæder jeg mig til at springe ind i et nyt og spændende år. Men det er også nogle dage hvor jeg tænker tilbage på året der gik og de oplevelser jeg fik med mig. 2015 har på mange måder været et spændende år – på den arbejdsmæssige front fyldte JEWLSCPH 10 år, vi åbnede butik i Århus og launchede en ny webshop.  På den private front har jeg lært mig selv, at det er OK at holde fri og bare sove en hel dag – hvis det er det jeg har lyst til. Min krop har brug for det;)

En anden ting jeg er blevet bekræftet i er, at jeg skal følge min mavefornemmelse – den slår sjældent fejl. Hvorfor? Fordi jeg i 2015 blev ‘optaget’ i et meget fornemt netværk – synes de selv – Leith Society.  Allerede da jeg fandt ud af man skal til optagelsesprøve (ja du læste rigtigt, og så derefter koster medlemskabet 20.000 kr) var jeg på vej til at melde fra. Men da det var en rigtig god ven der havde anbefalet mig at blive medlem, så tog jeg afsted. Optagelsesprøven gik fint – ikke mindst fordi den kvinde jeg havde snak med var meget son mig selv. Men det gør det desværre ikke alene. Første netværksmøde var ok, ikke pga indholdet – men de andre spændende medlemmer. Det gør det dog desværre heller ikke, og efter andet netværksmøde med lidt for meget navlepilleri, gourmet på programmet og fokus på svagheder – så må jeg indrømme jeg var meget betænkelig ved det hele. Jeg er ikke en del af et netværk for at bruge tid på at lære om isklumper til drinks og så også lige sætte fokus på ens svagheder. For mig er et netværk et forum til at udveksle viden, erfaringer og i det hele taget dele sine oplevelser. Selvfølgelig har vi alle svagheder – men er det dem eller styrkerne vi skal opelske? Anyways dråben faldt da jeg sendte en invitation til juleknas ud til min netværksgruppe, for at få en mail retur fra gruppens ‘vejleder’ om, at det måtte stoppe og flere medlemmer ikke ønskede den slags kommercielle mails. Ja, du kan næsten se næsen der stikker i skyen.  Og det fra en netværksgruppe der i forvejen selv sender mails og sms i tide og utide om diverse tilbud,  bordbestilling på restaurant Pluto etc. Hmm ja dobbeltmoralen længe leve. Og ikke mindst janteloven, som de for mig at se var et klamt udtryk for. Jeg skrev selvfølgelig dette retur og sendte også mailen til stifteren af Leith – Kristian Groth, og hans eneste svar var, at I Leith eksisterer janteloven ikke. Nå men okay så… Anyway jeg meldte mig selvfølgelig ud på stedet og er ærgerlig over jeg bla har anbefalet en af mine bedste veninder at blive medlem. Men hun finder nok ud af det selv;) 

Og hvorfor skriver jeg så om denne oplevelse? Fordi det er vigtigt at omgive sig med mennesker der får det bedste frem i dig, ser dine styrker og tror på dig. Så vælg dine medmennesker med omhu og tænk dig grundigt om ift hvilke netværk du deltager i.

Og husk – DU har et valg i ALT du gør;)

Nåååå ja mit nytårslook?  Top lækker kjole fra TP kjoler,  hår og makeup af Malene Windekilde / The Powder Room CPH,  extensions – Stildesign, foto – Anja Ekstrøm

Øreringene er et par af mine favoritter – perfekt til den funklende nytårskjole: Earrings ELEGANT DROPS med hvid topas ædelsten i sølv (1899 kr).

ENGLISH

We are about to write 2016 in the calender,  and as always I’m ready to jump into an exiting new year.  But these days I’m also going back thinking about 2015 and what I’ve learned and experienced in 2015. Workwise JEWLSCPH turned 10 years (yes I’m proud), we’ve opened a store in Aarhus and launched a new webshop. Privately I’ve learned it’s OK to take a day off – and sleep all day if needed…

But another more important thing I’ve been confirmed in, is to follow my gut feelings. In the beginning of the year I was invited to join a network – Leith Society. But first I had to attend a test – yes a qualification test. When I heard this I was ready to back out – but being recommended by a good friend I gave it a try.  But a test? And then paying 20.000 DKK pr year?  I had my doubt about it. The test turned out to be a good experience since the women ‘testing’ was very much as myself and we ended up speaking more about her than my test;) but this doesn’t make up for the rest. The first network meeting was good – not due to the schedule,  but due to the other interessant people in the network.  The schedule itself was to focused on weaknesses and then gourmet, food etc. I mean – I’m not a part of a network to talk about our weeknesses and then which icecubes are best for drinks…. I gave it a second shot and went of course for another meeting in the network – but the same again. Leaving the meeting I did not feel wiser or more focused on some aspects of life, leadership etc. I felt more depressed. The bomb exploded when I sended an invitation for a christmas event at our store – getting an e-mail back from the ‘leader’ of our network group telling me to stop these ‘commercial’ e-mails. This coming from a network sending out tons of e-mail and sms (!) with commercial offers, restaurant bookings etc. Okay… For me this e-mail was a clear punch from the hated ‘Jantelov ‘… I did of course confront both the ‘leader’ of the group and the owner of the network: Kristian Groth. But nothing came out of it – and of course I’ve terminated my participation in this network. There is no way I want to be a part of a network embracing ‘janteloven’ and even more focusing on weakness instead of strenghts.  So for now I’m just sad that I’ve recommended one of my best friends to join…

So why am I writing about this? Because it’s a clear example for me to surround yourself with people wishing you the best and embracing your strenghts.  Not the opposite. And remember you have a CHOICE in everything you do in life.

Ooooh my look for New Years Eve? The stunning dress from TP Kjoler – hair and makeup by Malene Windekilde / The Powder Room CPH,  extensions – Stildesign,  Photo – Anja Ekstrøm.

The earrings are some of my favourites – perfect for a sparkling look: Earrings ELEGANT DROPS with white topaz in silver.

Happy New Year ☺

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Marlene Høj
  30. december 2015 den 0:21

  Jeg havde nok gjort som dig – Jeg har ikke brug for nogen til at tale om eller påpege mine (mange) svagheder og i særdeleshed ikke et netværk. Det skal jeg nok selv klare :joy:

 • Svar
  Vicki Maddison
  14. april 2016 den 19:01

  Hej Mai
  Dejligt at læse dit indslag om Leith, jeg har selv modtaget en invitation – men har kraftig overvejet det pga den store medlemspris og min mistanke om præcis hvad du beskriver……jeg er glad for jeg læste din blog og har nu besluttet mig for at bruge pengene andetsteds :-). Vicki Maddison Fotograf Making Memories

  • Mai Manniche
   Svar
   Mai Manniche
   15. april 2016 den 9:54

   Kære Vicki,
   Tak for din besked og dejligt mit indlæg kunne bruges – det er uden tvivl den rette beslutning du træffer:) hvis jeg kan hjælpe med noget er du velkommen til at skrive til mig: mm@jewlscph.com 🙂 god weekend, Kh Mai

  • Svar
   Lone Hass
   17. oktober 2016 den 11:44

   Hej Mai og Vicki
   Jeg har gjort samme dyrekøbte erfaring med Leith og har draget samme konklusion: min mavefornemmelse er helt ok og den skal jeg bare følge 🙂

  Skriv kommentar