Backstage

Praktikophold – og IKKE et job!

At være eller ikke være… Praktik er IKKE et reelt job – et praktikophold er et OPHOLD hvor den unge får input i en relevant virksomhed, får kendskab til erhvervslivet, udvider sit netværk og LÆRER en del om områder vedkommende ikke nødvendigvis var bekendt med. Som praktikant har vi som virksomhed på ingen måde de samme forventninger – og tværtimod kræver det en del ekstra arbejde fra vores side at have en praktikant. De her her kun 3-6 måneder, ofte meget unge og stiller selvfølgelig en del spørgsmål. Som vi gør en dyd ud af de netop skal – for de her for at lære.

Et praktikophold er typisk i forbindelse med et uddannelsesforløb – det er almindeligt i mange brancher og noget jeg selv mener er uundværligt for en studerende. For virkeligheden er og bliver en anden end bøgerne – og kun som praktikant får man mulighed for at prøve teorien af OG prøve arbejdsområder man ikke ellers vil prøve. Det er MEGET almindeligt i mange brancher – modebranchen, mediebranchen etc.

Vi har i JEWLSCPH løbende praktikanter og værdsætter dem meget – og jeg ved de har værdsat opholdet og flere har endda fået rigtig fine karakterer for de opgaver de efterfølgende har skrevet.

For nogle dage siden slog jeg et praktikophold op på de sociale medier – det er blevet misforstået, for det ER og bliver et praktikophold som PR- og marketingspraktikant, ej som personlig assistent for mig. Det er blevet misforstået og er selvfølgelig ikke korrekt.

Jeg har fjernet indlægget da vi har fået en masse ansøgninger og er i gang med samtaler.

OG så vil jeg understrege – vi tvinger INGEN til at være i praktik, det er vedkommendes eget (lærerige) valg.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar